2012-09-21 09:16:14• hírek • szatmar.ro

Közgazdász Vándorgyűlés

A közép-kelet-európai térség kompetitív előnyei a globalizált piacon címmel szervezik meg a konferenciát.
A közép-kelet-európai térség kompetitív előnyei a globalizált piacon címmel szervezik meg a konferenciát.

Már kevesebb, mint egy hónap van hátra, és megnyitja kapuit a XXI. Közgazdász Vándorgyűlés. Október 12-én Csíkszeredában megugrik a közgazdászok száma, hiszen az egész Kárpát-medencéből érkeznek résztvevők a Romániai Magyar Közgazdász Társaság által szervezett konferenciára.

Az egy hétvégés konferencián közel 30 előadó fog értekezni a közép-kelet-európai térség kompetitív előnyeiről a globalizált piacon. A résztvevők plenáris, illetve szekció előadásokon vehetnek részt, ahol tanácskozhatnak azokról a gazdasági területekről, amelyeken a közép-kelet-európai régió vállalkozásai és gazdaságai az átlagosnál magasabb sikerrel szerepelhetnének a globális gazdasági porondon.

Plenáris előadást fog tartani Diósi László, az OTP Bank Románia vezérigazgatója, Prof. Dr. Rechnitzer János, a Széchenyi István Egyetem dékán-helyettese, Dr. Halm Tamás, a Corvinus Egyetem címzetes docense, MKT Főtitkára, Prof. Univ. Dr. Ovidiu Nicolescu, a Kis- és Közepes Vállalkozások Országos Tanácsának elnöke románul valamint Paul Wood, a Heineken Románia menedzsere, aki angol nyelven fog előadást tartani.

A plenáris előadások után öt tematikus szekción lehet részt venni. Az IT és üzleti intelligencia szekció vezetője Kozma István, az Enetix Software Kft. ügyvezető igazgatója, amezőgazdaságié Kerezsi Miklós, az East Consulting Kft. tulajdonosa és ügyvezetője, az energetika és környezetgazdálkodás szekciót Daradics Kinga, a MOL Románia ügyvezető igazgatója, a kis- és középvállalkozások szekciót pedig Szabó Csaba, az E-star Kft. stratégiai és integrációs igazgatója fogja vezetni. A pénzügyi szekció irányítója Dr. Juhász Jácint, a Melinda Instal Rt. sratégiai igazgatója. A műhelymunkák célja, hogy a résztvevők alaposabban körültárgyalják az egy-egy specifikusabb területen rejlő lehetőségeket, kihasználatlan kompetitív előnyöket, illetve az adott gazdasági ágazat potenciális hozzájárulását a térség gazdaságának élénkítéséhez.

A műhelymunkák célja, hogy a résztvevők  alaposabban körüljárják az egy-egy specifikusabb területen rejlő lehetőségeket, kihasználatlan kompetitív előnyöket, illetve az adott gazdasági ágazat potenciális hozzájárulását a térség gazdaságának élénkítéséhez.

Erdély legnagyobb szabású magyar nyelvű konferenciájára több száz résztvevőt várunk, így remek lehetőség nyílik a tudományos és üzleti tapasztalatcserére. A helyek száma korlátozott, regisztrálni október 1-jéig lehet a www.vandorgyules.rmkt.ro oldalon, a rendezvény hivatalos honlapján.

A Vándorgyűlésnek a csíkszeredai Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, illetve a Hunguest Hotel Fenyő ad otthont. A részvétel díja RMKT tagoknak 180 Ron, tagsággal nem rendelkező személyeknek pedig 300 Ron.

További részletes információk az előadókról, a programról és a részvételi-jelentkezési feltételekről a www.vandorgyules.rmkt.ro címen találhatóak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: